menu
verzorgd door Ilse Beurskens-van den Bosch

Lente-clafoutis

Met brandnetels, bieslook en asperges

Mmm, er zijn weer asperges. Omdat de eerste erg duur zijn, zitten er in dit gerecht maar 8 asperges die dienen als garnering. Welkom asperges!

Gerecht voor 4 personen

  • 8 asperges
  • 4 grote uien
  • 1 grote vergiet vol brandneteltoppen
  • 4 eieren
  • 3 dl volle melk
  • 50 gram boekweitmeel
  • een flink bosje bieslook
  • zeezout naar smaak
  • olijfolie
  • een ronde, platte ovenschaal

uiuiuiui

Uien pellen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Helften met de lijnen van de ui mee, in smalle partjes snijden. Uien fruiten in olijfolie.

brandnetel brandnetel brandnetel brandnetel brandnetel

Brandnetels fijn knippen. Hierbij kun je ze in de vergiet laten zitten. Brandnetels toevoegen aan de uien en al roerende laten slinken. Laat ze in 5 à 10 minuten goed warm worden.

asperges

Een klein stukje, het droge kontje, aan de onderkant van de asperges wegsnijden. Asperges vanaf de bovenkant, net onder het kopje schillen met een dunschiller. Asperges in 5 à 10 minuten gaar koken.

Oven voorverwarmen op 150°C.

eieieiei

Bieslook fijn hakken of knippen. Eieren klutsen en mengen met melk, meel, zout en bieslook.

Ovenschaal invetten met olijfolie. Ui-brandnetel-mengsel over de bodem van de schaal verdelen. Eimengsel over de groenten schenken. Clafoutis in ongeveer 1 uur gaar bakken in de oven.

Clafoutis garneren met een ster van asperges.

zevenblad
Wanneer je zevenblad in de tuin hebt staan, kun je een gedeelte van de brandnetels vervangen door zevenblad. Zevenblad heeft een pittige smaak.

Lekker met een salade van raapstelen en gekookte bieten.

bieslook

Week 3 van april